Een reactie plaatsen

Over Horses Know Grammar

Hallo, ik ben Brigitte Beeking en ik heb Horses Know Grammar opgericht. Van huis uit ben ik organisatiesocioloog. De afgelopen 15 jaar heb ik vooral in de(semi) publieke sector ervaring in de verschillende facetten van het organisatie vak op mogen doen. Na een start aan de beleidsmatige- en structuur kant, heb ik mij meer ontwikkeld richting de culturele aspecten van organisatie.

Mijn kracht ligt in het ontwikkelen van teams. Ik ben gek op tegenstrijdigheden, het verbinden van de uitersten.  Het verbinden van harde doelen, met de zachte kant van samenwerken. Het ontwikkelen van een team waarin ieder uniek is.  Met een groep in afzondering werken op een heidag, met de focus op de dagelijkse praktijk. De stip op de horizon én de eerste stap die daarvoor morgen gezet moet worden. In de tijd dat ik bezig was met het oprichten van mijn eigen bedrijf, las ik het boek ‘Lof der Zotheid’. Erasmus constateerde: ‘Zomin een paard beklagenswaardig is omdat hij het ABC niet heeft geleerd, is de mens beklagenswaardig wanneer hij zot doet, omdat dit nu eenmaal in zijn aard ligt.’ Voor mij betekent het dat het er niet om gaat de mens zijn zotheid af te nemen en daarmee zijn aard te veranderen. Maar dat het erom gaat de aard van de mens te verbinden aan de aard van zijn werkomgeving.

Een succesvol team ontstaat door een gedeeld en gedragen beeld van de te realiseren doelen, maar ook van de tegenstellingen die deze doelen met zich mee brengen.  Daarnaast is het creëren van een eerlijk en helder inzicht in de mogelijkheden van de eigen bijdrage van de teamleden cruciaal.  Deze bijdrage komt voort uit de individuele drijfveren. Waar krijgt elk lid energie van? Waar ben je goed in? Waar kunnen je teamgenoten bij helpen? Welke hulp kan jij aan je team bieden? Ieder lid is zelf verantwoordelijk voor het succes van zijn team. Met Horses Know Grammar wil ik de tools aanreiken zodat de teamleden zelf aan het stuur komen en blijven

De dienstverlening van Horses Know Grammar kent dan ook drie pijlers:

  • Teamontwikkeling: Middels de modules ‘Vinden’, ‘Bouwen’ en ‘Borgen’ komen tot een succesvol team.
  • Workshops: Verschillende workshops gericht op specifieke onderdelen uit de teamontwikkeling. Van ‘Missie en Visie’ tot ‘Pitchen’.
  • Individuele coaching: Gericht op het eigen functioneren binnen het team.

Als u meer wilt weten over mijn ervaring en opleiding, kunt u een kijkje nemen op mijn Linkedin profiel. Hier staat een overzicht van artikelen en blogs die ik geschreven heb.  Ik maak graag persoonlijk kennis, hiervoor vindt u hier mijn contactgegevens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: