Een reactie plaatsen

Coaching

Elk individu is verantwoordelijk voor de eigen bijdrage aan het succes van het team. Dat wil niet zeggen dat dat altijd even makkelijk is. Soms is het lastig die eigen bijdrage scherp te krijgen, mag de samenwerking met teamgenoten en teamleiders wel wat soepeler lopen, of is het nog maar de vraag of u zich nog wel kunt vinden in de bijdrage die van u wordt verwacht.

Net als bij de teamontwikkeling, verloopt de individuele coaching volgens de modules ‘Vinden’, ‘Bouwen’ en ‘Borgen’. In de eerste module het (her-) vinden van persoonlijke doelstellingen, de daarbij horende tegenstellingen en de individuele drijfveren.  In de tweede module schrijft u uw eigen ontwikkelplan. De laatste module bestaat uit het (on-the-job) coachen bij het uitvoeren van het plan.

Module: Vinden

Om uw persoonlijke ontwikkeling richting te geven, heeft u goede doelen nodig.  De meeste mensen hebben die ook, en vaak ook meerdere. Toch is het lastig om de doelen te realiseren, vooral als ze onderling tegenstrijdig lijken. In de module ‘Vinden’, inventariseert u zelf de doelen die u zich heeft gesteld en krijgt u inzicht in uw drijfveren met behulp van de Management Drives-profiel.

Deze module levert op:

  • Inzicht in de doelstellingen en tegenstrijdigheden ervan.
  • Inzicht uw drijfveren.
  • Een analyse van overlap en grijze gebieden.

Module: Bouwen

Met het schrijven van een ontwikkelplan is het net als met het maken van goede voornemens. De kans is groot dat het bij de voornemens blijft. De kunst is een ontwikkelplan te schrijven waarmee u niet alleen de doelen realiseert die u voor ogen heeft, maar dat ook op een manier kunt doen die bij u past. Daarbij dienen de resultaten uit de eerste module als input voor uw ontwikkelplan.  De coaching in de module is erop gericht u acties te laten formuleren die bij uw drijfverenprofielen aansluiten en in kaart te brengen welke ondersteuning u kunt gebruiken bij het uitvoeren ervan.

De module levert op:

  • Ontwikkelplan

Module: Borgen

De eerste acties zijn uitgevoerd. Naast de eerste successen zullen er ook eerste tegenslagen komen. Zo kan in de praktijk blijken dat een goed bedachte actie wat aanpassing verdient.

Het ontwikkelplan vormt de input voor deze module.  De coaching in deze module is gericht op het bieden van ondersteuning en reflectie bij het uitvoeren van uw ontwikkelactiviteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: